06-13270671 info@liliancoenen.nl

Communicatieproblemen inzichtelijk maken?

Vergroot je grip op communicatie met De ROND STAD

De Ronde Stad

Communicatie is simpel. We praten allemaal, we drukken uit wat we willen, voelen en denken. In woord en gebaar. En soms lijkt het hopeloos ingewikkeld. Soms stoort de communicatie. Heb jij jezelf wel een horen zeggen: “ja, maar dat bedoelde ik niet…”.

 

Effectiever communiceren met De Ronde Stad?

Hoe communiceer je beter? Daarover gaat het boek De Ronde Stad dat ik schreef met Maartje ter Horst van Delden. Je leert het in De-Ronde-Stad-trainingen. Meer informatie over de methode: www.derondestad.nl. Samen begeleiden we teams en organisaties.

Er zijn vele dingen waarover we geen zeggenschap hebben en waarvoor we niet verantwoordelijk zijn. Maar we zijn wel verantwoordelijk voor hoe we op situaties reageren

Sue Patton Thoele, Een bron van kracht, 2004

De geschiedenis van De Ronde Stad

De Ronde Stad is een metafoor, in het leven geroepen door de Belgische psychotherapeut Ferdinand Cuvelier. Eind jaren zestig beschrijft Cuvelier in zijn boek De Stad van de Axen zijn fictieve reis naar deze stad.

Een gids leidt hem langs zes verschillende wijken, waar de wijkbewoners verschillende communicatieve kwaliteiten bezitten. Hij leert het lege, vredige plein kennen en de kleine achterafstraatjes van de wijken. Aan de buitenkant van de stad, aan de walkant, veranderen kwaliteiten in valkuilen met aan de uiterste randen van de stad ziekelijk gedrag.

Onze toevoeging

In De Ronde Stad hebben Maartje ter Horst van Delden en ik het gedragsmodel van Cuvelier geschikt gemaakt voor training en coaching.

Wat verwacht je van training:

  • Dat modellen inzichtelijk zijn
  • Dat je snel tot de essentie doordringt
  • Dat de focus ligt op het doel dat je voor ogen hebt

Deze drie zaken voegden we toe aan het werk van Cuvelier.

Lilian Coenen is:

  • Lid van het Nederlands Instituut voor Psychologen
  • Geregistreerd als Registerpsycholoog
  • Aangesloten bij de NVO (beroepsvereniging van hrm-professionals.
  • Lid van de NOBTRA (de Nederlandse orde voor beroepstrainers)
  • Gecertificeerd Oplossingsgericht Coach en Trainer (NOAM)
  • Mede-auteur van De Ronde Stad (uitgeverij Garant, 2011)

Meer informatie

Wil je ook je grip op communicatie vergroten?

Zoek je een trainer, een coach of een individuele begeleider die begint bij je wensen (of die van je team), die oog heeft voor je kwaliteiten en die je concrete handvatten geeft om aan de slag te gaan? Neem dan contact met me op of kijk eerst nog even op deze website.